środa, 16 października 2013

Melt in mouth cookies




Melt in mouth cookies lub 德式酥饼 (czyli German melt in mouth cookies) są bardzo często spotykane na chińskich blogach. Często piecze się je w krajach azjatyckich na Nowy Rok. Ciasteczka są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne, a także bardzo delikatne i kruche :-) 


Składniki:
  • 125g masła (lub margaryny)
  • 40 g cukru
  • 125g mąki kukurydzianej
  • 80g mąki tortowej
  • 1/3 łyżeczki cukru waniliowego 

Margarynę zmiksować z cukrem. Dodać mąkę kukurydzianą, mąkę tortową i cukier waniliowy, wszystko razem zagnieść.

Ulepić z ciasta kulki o średnicy ok. 2 cm, ułożyć na blaszce i nagnieść z góry widelcem.

Piec w 170°C przez 10-15 minut. Ciastka nie powinny zmienić koloru.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz