piątek, 20 grudnia 2013

Cynamonowe palmiery


Zaległy przepis, którego, po prostu, z powodu ilości pracy nie miałam wcześniej czasu wprowadzić... 
Ale, na szczęście, zaraz święta i będę miała więcej czasu na inne rzeczy :-)

Wiele razy jak byłam w jakiejś piekarni lub cukierni to kupowałam właśnie palmiry. Jakoś nigdy nie pomyślałam o ich zrobieniu w domu. Jak się okazało, samo przygotowanie palmirów zajmuje tylko chwilę. Są naprawdę pyszne!! ;-)

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka cynamonu
Ciasto rozłożyć na papierze do pieczenia.

W miseczce wymieszać cukier z cynamonem. Posypać równomiernie po wierzchu ciasta. Następnie zwinąć ciasto wzdłuż obu dłuższych boków ciasta.


Ciasto pokroić na kawałki i ułożyć na blaszce w kilkucentymetrowych odstępach.


Piec przez 15-20 minut w temperaturze 200°C.
 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz